дом Политика Цветан Цветанов в Шумен: Завършването на газопровода ще бъде най-голямата щета за...

Цветан Цветанов в Шумен: Завършването на газопровода ще бъде най-голямата щета за държавата

7
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Завършването на газопровода, който свързва „Турски поток”, ще бъде най-голямата щета за държавата. Това заяви лидерът на „Републиканци за България” при откриването на офиса на партията в Шумен Цветан Цветанов. С концесионната такса няма да бъде възстановен ресурсът от три милиарда лева, който изтегли държавното предприятие „Булгартрансгаз”. Голямата сума е възможност и за голям корупционен натиск, отбеляза Цветанов. Нито един експерт не е казал как е остойностен проекта и какъв е риска за българския данъкоплатец. Тръбата минава транзитно през страната, но не захранва региони, в които няма газифициране.
„Републиканци за България” ще предлагат решения на сложните въпроси, които стоят пред държавата. Никой, според Цветанов, не е поставил важни въпроси, като липсата на буфер в бюджета на държавата, подпомагането на хората от бизнеса, защото в момента най-важното е да се съхранят работните места.
В месеците до стартирането на предизборната кампания ще бъдат разработени секторни политики в земеделието, образованието, сигурността, културата, финансите, за да знаят хората с какви обещания „Републиканци за България” влизат в Народното събрание. Цветанов декларира, че партията си е поставила за цел да има сериозна парламентарна група, която да бъде незаобиколим фактор в политическия живот. Партията ще бъде гарант за евроатлантическото партньорство и за добрите отношения с всички съседни държави. Блокирането на преговорите за членство на Северна Македония в ЕС ще има много сериозни последици за сигурността и икономическото развитие на региона, каза още Цветанов.
С откриването на офиса в Шумен партията ще стане явна за всеки, който се интересува кои места се посещават и какви срещи се провеждат. Цветанов заяви, че не прави чест на представител на изпълнителната власт като директора на Областната дирекция на МВР да се интересува с кого се е срещал. Работата на един областен директор не е да дава отчет за дейността на политическите партии, а да се грижи за обществения ред.
Самият факт, че една новосформираща се партия за такъв кратък период открива офиси в цялата страна говори, че има енергия и сме готови да бъдем реална алтернатива на сегашното статукво, отбеляза Цветанов. Днес той е бил в Русе, Силистра, Разград и Попово, а вчера – в област Монтана. В голямата част от областните центрове – 85-90 %, вече са изградени организации.
Цветанов каза, че е много трудно да се работи в Шуменска област и благодари на временния координатор на партията Гюнай Исмаил за неговите самоотверженост, ентусиазъм, желание за промяна.
„Републиканци за България” имат структури във всичките 10 общини на област Шумен, а членовете вече са 180.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Екзакта“: ГЕРБ – 18,6%, БСП – 16,5%, „Има такъв народ“ – 9 %, ДПС – 5,4 %
Следваща статияНови 2 042 случая на COVID-19 у нас, в Шумен са 46

7 КОМЕНТАРИ

  1. Само едно ще кажа след коментара за газопровода – Марш веднага в парламента! За да се започне най-накрая с промените и да се спре с безумното харчене, разбирай крадене, на пари. Парите, които не Европа, а бедният българин плаща.

  2. „Тръбата минава транзитно през страната, но не захранва региони, в които няма газифициране.“
    Това е доста странно решение, хем има тръба, хем не може да я ползваме…..

  3. Това развитие е обикновено присвояване и злоупотреби в широк смисъл и отклоняване на средства.На пръв поглед уж се прави нещо а в действителност „пунта мара“.

  4. Това е обикновено присвояване и злоупотреби в широк смисъл и отклоняване на средства.И отново всичко за сметка на българския данъкоплатец.

  5. И се появи Цветанов чист като момина сълза… Ами повече от 10 години къде беше и какво направи за хората? Или го беше грижа само за себе си? Извини ли се на българския народ за всичко, сътворено от него и партията, която обслужваше?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here