дом Общество Хладно време с дъжд и гръмотевици през новата седмица

Хладно време с дъжд и гръмотевици през новата седмица

0
ДЯЛ

През първите два дни от седмицата ще има валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за интензивни явления, значителни по количество валежи, възможни са и градушки.
За днес, 23 юли е обявен жълт код за опасно време в Шуменска област. През денонощието ще има валежи, с гръмотевици и локални градушки. Очаквани количества до 20 л./кв.м., в отделни райони и повече.
Жълт код е обявен за територията почти на цялата страна. Без предупреждение за опасни явления са само областите Видин, Монтана, Кюстендил, Благоевград, Добрич, Варна и Бургас.
Във вторник на много места в страната ще вали дъжд, придружен и от гръмотевични бури. Най-голяма е вероятността за интензивни явления и значителни по количество валежи на места в Северна България и източната част на Родопската област. Ще има и градушки. Количествата на валежите ще надхвърлят 25-30 м/кв.м, в отделни райони на Родопите – над 50-60 л/кв.м.
От сряда ще има и слънчеви часове, главно преди обяд, ще започне и бавно повишение на температурите, но до края на периода, особено в източните райони, ще се задържи сравнително хладно за края на юли.
В четвъртък и петък не се очаква особена промяна във времето. Над цялата страна ще остане облачно. Очакват се валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса.
През почивните дни времето няма да ни зарадва с много слънце. Отново се очакват валежи. Температурите остават без промяна. В неделя се очаква повече слънце в Южна България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТИР и лек автомобил се сблъскаха край Смядово
Следваща статияТри призови места за велоклуб „Илчов баир“ от Държавния шампионат по планинско колоездене