дом Общество Хитрино се възстановява с бързи темпове, 15 къщи вече са напълно готови

Хитрино се възстановява с бързи темпове, 15 къщи вече са напълно готови

0
ДЯЛ

Основите на шест от новостроящите се къщи в Хитрино са отлети, по други пет до края на месеца ще започнат строително-монтажните дейности. 17 къщи са с подменени покриви и цигли, други 15 са напълно готови за живеене.
На улица „Панайот Волов“, където ударната вълна беше най-жестока вече е изграден грубият строеж, наредени са циглите на новостроящата се къща за сестрите Рейханя и Севги Акиф Рагуб. По думите на инж. Живко Желязков технически ръководител на обекта, през следващата седмица започват да се редят тухлите между колоните и да се оформят стаите.
„Нашата цел е до края на годината хората да влязат и заживеят нормално в новите си домове“ категоричен е инж. Желязков, съобщи Радио Шумен.
Заместник-кметът на община Хитрино Ахмед Ахмед съобщи, че до края на месеца ще започне изграждането на другите пет къщи, които ще строи Камарата на строителите. По техния план-график до края на октомври трябва да са приключили със строежа на новите 11 сгради. „Подобен график сме заложили и на строежа на новите 13 къщи, които ще изгражда Община Хитрино, чрез програмата за социален фонд. Крайният срок за строежа им е края на октомври. През август започват основните ремонти на къщите в Хитрино със становище за строеж. По становище на обществения съвет и Общинското ръководство ще се прави основен ремонт на покривите на 77 къщи, на други 97 престои текущ ремонт. Очакваме скоро да бъдат одобрени за ремонт сметките на 100 къщи, за да започнем веднага работата по-тях“, допълни Ахмед Ахмед. Според него, много голям проблем за Хитрино е законността на имотите – не всички са описани и за много липсват нотариални актове.
Снимка: Салих Салим
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Летовници“ пристигат в Шумен, прожекцията е безплатна
Следваща статияСтартира третият етап за записване на седмокласниците в училищата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here