дом Общество Хари Ешкенази открива програмата „Фортисимо в клас“ в Шумен

Хари Ешкенази открива програмата „Фортисимо в клас“ в Шумен

0
ДЯЛ

Известният цигулар Хари Ешкенази ще даде старт на програмата „Фортисимо в клас“ днес от 11.30 ч. като по традиция ще изнесе първия урок по цигулка във Второ ОУ „Д-р Петър Берон“. Четвъртокласниците от две шуменски училища са включени в тазгодишната програма– Трето ОУ „Димитър Благоев“ и НУ „Илия Р. Блъсков“.
„Фортисимо в клас“ е образователна програма, разработена за ученици от 4 клас. В нея музиканти запознават малчуганите със своите инструменти като им разказват за устройството и демонстрират възможностите му чрез изпълнение на класически произведения.
Много забава съпътства импровизираните часове, а децата не само се научават да различават инструментите, но и вземат първите си уроци на тях. Заедно с популярни мелодии от филмови класики като „Карибски пирати“ малчуганите се запознават и с произведения на Моцарт, Бетовен и Менделсон, за да разберат, че няма нищо страшно в класическата музика. Дори напротив – тя може да бъде интересна.
Хари Ешкенази, създател на „Фортисимо в клас“, споделя: „30 от най-добрите музиканти в страната ще имат отговорната задача да въведат децата в света на класиката. Не е тайна, че тази музика развива въображението и интелекта. Опитът показва, че децата нямат никакви предубеждения и към сериозната музика и възприемат с лекота посланията, заложени в нея. Ние си даваме сметка, колко отговорна е нашата задача, но и умеем да се забавляваме наравно с децата. А това е в основата на едно дългогодишно приятелство“.
По традиция „Фортисимо в клас“ ще завърши с голям концерт в зала „Проф. Венета Вичева“ под съпровода на Симфониета Шумен , диригент Максим Ешкенази и с участието на някои от най-нашумелите звезди на родната сцена.
Тази година в програмата освен Шумен са включени градовете София, Разград, Видин и Враца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлизо 300 деца събра спортният празник “Мама, татко и аз”
Следваща статияЗапочна Националният ученически конкурс „Посланици на здравето”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here