дом Култура Филхармонията представя: Празничен концерт със славянска музика по случай 24-ти май

Филхармонията представя: Празничен концерт със славянска музика по случай 24-ти май

0
ДЯЛ

В навечерието на светлия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост 24-ти май, Симфониета – Шумен ще представи специален концерт за жителите и гостите на града. Програма с шедьоврите на славянската музика ще изнесат харизматичните и артистични певци Симона Кодева и Георги Динев.
Ценителите на симфоничното изкуство ще се насладят на широк спектър от емоции в различни арии, дуети и оркестрови произведения. „Българи от старо време“, „Службогонци“, „Мария-Десислава“, „Русалка“, „Дама пика“ и „Евгений Онегин“ са само част от красивите творби, които са включени в концертната програма чийто диригент ще бъде Калина Василева.
Празничният концерт ще се състои на 23 май, сряда, в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ от 19:05 часа.

Симона Кодева е родена през 1979 г. в гр. Бургас. През 2004 г. завършва Националната Музикална Академия „Проф.Панчо Владигеров“- София, магистърска степен, специалност „класическо пеене“ в класа на проф. Благовеста Карнобатлова – Добрева. През 2003 г. специализира в лятната международна академия Прага – Виена – Будапеща в класа на проф. Надежда Книпова, а през октомври 2004 г. специализира в Академията за млади оперни певци „Борис Христов“ в Рим при Мирела Паруто. Симона Кодева е участник в майсторски клас на великата Христина Ангелакова, която остави незаличима диря в световното музикално наследство.

Георги Динев е роден в Ямбол през 1972 година. През периода 1993-1997 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Боньо Лунгов. През 1998 г. е приет в НМА “Проф. П. Владигеров” специалност – Музикално-сценична режисура, която завършва през 2003 година. След това следва Артмениджмънт в АМТИИ – Пловдив. Изучава пеене от 1998 г. като частен ученик на доц. Констанца Вачкова. Лауреат е на Първият конкурс за млади оперетни и музикални артисти „Мими Балканска”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПродават на търг и джипа на бившия кмет на Никола Козлево
Следваща статияШумен превзема 1300 стъпала

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here