дом Общество Фалитът на застрахователна компания „Олимпик“ влиза в съда

Фалитът на застрахователна компания „Олимпик“ влиза в съда

0
ДЯЛ

Искът за обявяване в ликвидация на „Олимпик” влиза в съдебната зала в Никозия днес, 12 септември.
Под въпрос е дали процесът ще приключи с едно заседание, тъй като е възможно да има обжалване от страна на кредитори или собственици на компанията.
След като се обяви несъстоятелността на дружеството съдът трябва да назначи пастоянен ликвидатор. Той трябва да реши какво предстои от тук нататък, включително и какви са възможностите за покриване на загубите на ощетените застраховани.
Потърпевшите от фалита на компанията ще имат 35 дни от деня на обнародване на решението да подадат своите искове за обезщетения или възстановяване на сумите по предсрочно прекратените застрахователни полици, като срокът може да бъде продължен от ликвидатора.
Всеки клиент на „Олимпик” в България и Кипър ще получи лично писмо на адреса, който е предоставил в компанията, с което ще бъде уведомен какво следва да направи, посочи временният ликвидатор Павлос Накузи пред БНР. В това писмо ще бъде дадена подробна информация за процедурата, изискванията и сроковете за подаване на иска, както и формулярът, който трябва да бъде попълнен. Всички кредитори от България и Кипър ще бъдат включени в общ пул и те ще бъдат третирани равнопоставено, в прозрачна и справедлива процедура, увери Накузи. За удовлетворяване на исковете няма значение времето на тяхното подаване, изясни той. Дължимите плащания ще бъдат направени в края на ликвидацията, когато е ясна цялата картина на активите на компанията и сумата от подадените искове. Според експерти се очертава дълга и нелека процедура, която може да отнеме и над 5 години.
Припомняме, че в България около 200 000 автомобили се оказаха с невалидни застраховки „Гражданска отговорност“, а близо 3 000 собственици останаха без автокаско.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПравителството обсъжда увеличение на бюджетните заплати с 10% от 2019 г.
Следваща статияШуменка намери и върна портфейл с 607 лева и лична карта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here