дом Общество Факт: Председателят на КФН с месечна заплата от 13 146 лв.

Факт: Председателят на КФН с месечна заплата от 13 146 лв.

0
ДЯЛ

Председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Карина Караиванова ще получава основно месечно възнаграждение в размер на 13 146 лева. Основното възнаграждение на заместник-председателите ще бъде в размер на 12 003 лева. Член на КФН ще получава 11 432 лева, съобщават от Комисията.
Цифрите са изнесени, тъй като на пресконференция миналата година Карина Караиванова пое публично ангажимента да оповести новите възнаграждения на ръководството и служителите на Комисията след промяната в закона и в модела на финансиране на КФН, осигурявано изцяло от събираните от бизнеса такси
В специализираната администрация средното възнаграждение на директориите на дирекции ще възлезе на 5 133 лева. Актюерите, на които ще се разчита да вдигнат ефективността на застрахователния надзор, ще получават средно по 4 500 лева, след като бъдат наети от комисията. Средното основно възнаграждение на главните експерти е определено на 2 893 лева, на старши експерти на 1 989 лева, а на младши експерти на 1 472 лева.
Възнагражденията в КФН са определени чрез Вътрешни правила за работна заплата, публикувани на сайта на комисията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвария остави без ток „Тракия“
Следваща статияЗам.-кмет за пореден път стана „Баш винар“ във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here