дом Общество Учителите се връщат в класните стаи с по-високи заплати

Учителите се връщат в класните стаи с по-високи заплати

1
ДЯЛ

Коледната ваканция на училищата свършва утре. Учителите се връщат в класните стаи с по-високи заплати, обещани в Колективния трудов договор. Увеличението от 20% за педагогическия персонал е върху минималните основни работни заплати, съобщи bTV.
Така минималното възнаграждение на учител току-що излязъл от университета нараства на 920 лв., на старши учител – на 955 лв., на главен – 1 005 лв. Увеличение ще има и за непедагогическия персонал. На училищата ще бъдат разпределени 39 млн. лв.
От близо 90 хил. учители, най-малко са току-що завършилите до 24 години. Най-много са учителите в предпенсионна възраст между 55 и 59 години. Увеличението на учителските заплати влиза в сила от първи януари и ще бъде изплатено с януарските заплати.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: С билет от 1 стотинка ще пътуват в Търговище
Следваща статияОблачно с вятър ще е времето днес

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here