дом Култура Ученици от „Сава Доброплодни“ заеха призови места на Международен фестивал

Ученици от „Сава Доброплодни“ заеха призови места на Международен фестивал

0
ДЯЛ

Финален кръг на VI Международен фестивал „Знатоки России и русского языка“ се проведе в Москва от 5 до 12 ноември. До финала стигнаха 70 ученици от 17 страни от всички 250 участници от 20 страни от Европа, Азия и Австралия. Участниците се състезаваха за първите 3 призови места.
Учениците от СУ „Сава Доброплодни“ Траяна Василева и Виктор Иванов от 11А клас, Петър Иванов от 8Аклас, Михаела Димитрова и Емилияна Георгивева от 7А клас с учителя по руски език г-жа Радка Гочева бяха между финалистите. Те достойно защитиха името на училището, на Шумен и на България, заемайки второ място – Траяна Василева и Петър Иванов и трето място – Виктор Иванов. По време на пребиваването си в Москва учениците се запознаха със забележителностите на града, разходиха се по Червения площад, в Кремъл, в Измайловския Кремъл, в Кусково, посетиха „ТЕМО Център“, където беше проведен 3D майсторски клас, участваха в майсторски класове, проведени от московски педагози. Нашите ученици интерес работиха два часа в центъра „Мастерславль“, а в Централния академичен театър на Руската армия посетиха постановката „Вълци и овце“ на Н. Островски. В същото време преподавателите се запознаха с московската система в сферата на образованието по проектите „Московско електронно училище“, „Техносферата на съвременното училище“, посетиха няколко училища, Московския център за технологическа модернизация на образованието, участваха в педагогически четения.
С много емоции и завързване на приятелства бяха съпроводени дните в Москва. На раздяла децата си пожелаха да се срещнат отново следващата година в красивата столица на Руската федерация.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлагородната инициатива: Дарете книги в подкрепа на българското малцинство в Албания!
Следваща статияТоварен автомобил е откраднат от паркинг на бул.“Симеон Велики“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here