дом Общество Ученици от Каолиново “шофираха” с 1,7 промила алкохол

Ученици от Каолиново “шофираха” с 1,7 промила алкохол

0
ДЯЛ

Ученици от Каолиново “шофираха” с 1,7 промила алкохол. Демонстрацията беше част от обучение по пътна безопасност. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Винаги има алтернатива на шофирането в нетрезво състояние и винаги трябва да си поставяте колан, дори и при кратки пътувания – с тези думи започна обучението на ученици от училищата в Каолиново, Никола Козлево и село Браничево. То е част от образователната програма на Районен съд-Нови пазар.
В залата на НЧ ”Просвета” в Каолиново бяха презентирани клипове на реални ситуации от пътя. Кадри от видео регистратори, запечатали тежки пътни инциденти бяха ключови за осъзнаване на необходимостта от ползване на обезопасителни колани. Пред учениците полицейски служители от ОДМВР-Шумен напомниха за пореден път, че никой не е застрахован от подобни ситуации на пътя. „Искаме да ви предпазим, затова сме тук. Напомняме, че задължително зад волана на автомобила трябва да сядате само ако сте правоспособни. Никога не сядайте, ако сте употребили алкохол“, апелираха полицаите.

От Българската асоциация на пострадали при катастрофи обясниха на участниците в обучението, че поставянето на колан трае само 7 секунди и че по този начин пътниците и водачите инвестират в живота си.
Най-атрактивната част от обучението на учениците и бъдещите водачи на моторни превозно средства беше демонстрацията с “алко очила”. Тестваха ги ученици, които трябваше да преминат през три конуса след “употреба на алкохол с 1,7 промила”. Повечето от “водачите” се спъваха, блъскаха и излизаха от очертанията на пътя. След този тест бяха категорични, че няма да шофират ако са пили алкохол.

Най-малките участници в обучението бяха четвъртокласници от СУ” Цанко Бакалов Церковски”, участници в Детско полицейско управление. Показаха добри знания по пътна безопасност и отговориха безпогрешно на въпросите на комисар Йордан Дундаков, свързани с правилата за движение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма проблеми с премахването на предизборните плакати в Шумен
Следваща статияЗатварят за час отсечката Търговище – пътен възел „Белокопитово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here