дом Култура Ученици от Езиковата гимназия спечелиха купата на виртуозите от Олимпиадата по езикова...

Ученици от Езиковата гимназия спечелиха купата на виртуозите от Олимпиадата по езикова култура

0
ДЯЛ

Отборът на ПЕГ „Никола Й. Вапцаров“-Шумен е победител в Олимпиадата по езикова култура за ученици и студенти, която се проведе в петък в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Тя бе организирана от Катедрата по български език по повод 11 май – Деня на Шумен, съобщиха от ШУ.
На откриването присъстваха зам.-ректорът доц. д-р Стефка Калева, деканът на Факултета по хуманитарни науки проф. д-р Веселин Панайотов, ръководителят на Катедрата по български език проф. д-р Надка Николова и Юлияна Христова, експерт в община Шумен.
В състезанието се включиха четири училищни отбора – от СУ „Йоан Екзарх Български”, СУ „Сава Доброплодни”, СУ „Панайот Волов” и ПЕГ „Н.Й.Вапцаров”, и един студентски. Жури в състав проф. д.ф.н. Ивелина Савова, проф. д-р Добрина Даскалова и Катерина Петрова, главен редактор в БНР-Радио Шумен, оцени представянето им.
Единайсетокласниците от ПЕГ „Н.Й.Вапцаров” Жени Каракашева, Лиляна Младенова, Екатерина Маджарова и Анатоли Колев и техният ръководител Светлозар Георгиев си тръгнаха с купата на виртуозите. Специални награди – ваучери за книги, получиха Жени Каракашева, Лиляна Младенова и Анатоли Колев, които са постигнали максимален брой точки на теста.
Купата на академиците спечели СУ „Йоан Екзарх Български“ с ръководител Ива Симеонова, като Магдалена Панайотова също получи индивидуална награда.
Купата на отличниците е за СУ „Панайот Волов“ с ръководител Цветослава Герговска, като Елис Айханова и Тонислав Троев от отбора също бяха наградени за отлично представяне.
Купата на грамотните получиха представителите на СУ „Сава Доброплодни“ с ръководител Катя Белчева, а на книжовниците – отборът на Шуменския университет с ръководител Станислава Теофилова.
Снимка: Шуменски университет
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧестит празник, медицински сестри!
Следваща статияЗевзеци откриха улица на името на кмета в Добруджанския квартал