дом Криминале Условна присъда и 125 000 лева кръвнина за шофьор, убил жена на...

Условна присъда и 125 000 лева кръвнина за шофьор, убил жена на пътя

0
ДЯЛ

Тричленен състав на Окръжен съд – Шумен председателстван от съдия Димчо Луков с обявената днес присъда призна Валери Лачев от Шумен за виновен в това, че на 21 септември 2016 година по бул. „Симеон Велики“ срещу „Земеделски институт” в посока ул. „Дедеагач“, при управление на МПС – товарен автомобил „Фиат Скудо”, собственост на „Автомагистрали Черно море” АД гр. Шумен, нарушил правилата за движение, като управлявал автомобила със скорост от 60.80 км/ч. и по непредпазливост причинил смъртта на Жулиета Русева Величкова- на 52 години от Шумен.
ШОС наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изпълнението на което отложи за срок от 5 години, както и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година и 2 месеца.
Съдът намери, че деянието е извършено при условията на независимо съпричиняване от страна на Жулиета Русева Величкова, която по същото време и място нарушила чл. 113 ал. 1 т. 1 и чл. 114 от ЗДП.
125 000 лева е общия размер на уважения граждански иск, предявен от 20 годишния син на пострадалата и нейния съпруг. Съдът постанови сумата да бъде заплатена солидарно от подсъдимият и неговият работодател „Автомагистрали – Черно море” АД гр.Шумен, ведно със законната лихва от датата на увреждането до окончателното и изплащане.
Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в петнадесет дневен срок от днес пред АС – Варна.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Гората за децата“: РИОСВ с конкурс за най –голямо количество предадена хартия
Следваща статия„Младежка сфера“ ще краси Градската градина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here