дом Общество Удостоиха хореографа Иван Иванов със званието „Почетен гражданин на Шумен“

Удостоиха хореографа Иван Иванов със званието „Почетен гражданин на Шумен“

0
ДЯЛ

Хореографът Иван Иванов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Шумен”. Това решиха с тайно гласуване общинските съветници на днешното редовно заседание на местния парламент. От всички 41 съветници, 36 гласуваха, от тях 29 бяха „за”, „против” 4, „въздържал се” 3.
Предложението за удостояването му със званието бе направено от председателя на Асоциацията на хореографите в България Христо Димитров, който е директор и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.
През школите на Иван Иванов са преминали стоци танцови изпълнители. Сред тях са и утвърдените днес хореографи Борис Иванов, Живко Иванов, Боряна Колева, Антоанета Пенчева, Виктория Русева, Христо Димитров – директор и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.
Иван Иванов е автор на танците „Червената шапчица“, „Шуменски танц“, „Приятели“, които и до днес се играят от различни детски ансамбли и ще останат в класиката на българското фолклорно танцово изкуство и други, които се играят от различни детски ансамбли в страната и ще останат в класиката на българското детско танцово изкуство.
През 2013 година Иван Иванов бе удостоен със „Златна значка на Шумен“.
Снимка: Личен архив
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОД на МВР – Шумен отчете работата на Териториална полиция за 2018 година (видео)
Следваща статияАсоциацията по ВиК-Шумен ще заседава утре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here