дом Общество Увеличиха с 20% заплатите на селските кметове в община Шумен

Увеличиха с 20% заплатите на селските кметове в община Шумен

0
ДЯЛ
24shumen.com

Заплатите на селските кметове в община Шумен да се увеличат с 20% считано от 1 октомври. Предложението на групата съветници от ДПС бе прието с 26 гласа „за“ и девет „въздържал се“.
Отхвърлено обаче бе предложението да се повиши с 20% заплатата на кмета на Шумен Любомир Христов.
Заплатите на селските кметове в общината не са променяни от началото на миналата година.
Според разчетите на местната администрация, пари за повишението има. Заплатите на селските кметове се покриват от държавния бюджет. За тази година определената сума е 311 600 лева. До момента изразходваните пари възлизат на 191 898 лева.
Изчисленията показват, че най-голямо ще е повишението на заплатата на кмета на Царев брод – 206 лева, като крайната сума ще бъде 1 238. С 204 лева ще скочи заплатата на кмета на Друмево и той трябва да получава 1 224 лева.
Останалите актуализации са между 169 и 195 лева. След тях с най-ниско месечно възнаграждение от 1 015 лева ще са кметовете на Мараш и Коньовец. С най-високо – 1 238 лева управника на Царев брод.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия692 души са поставени под домашна карантина, един отнесе акт за липса на маска
Следваща статияАвария остави три улици в Нови пазар без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here