дом Здраве Увеличават се острите заразни заболявания в Шуменско, скок и на варицелата

Увеличават се острите заразни заболявания в Шуменско, скок и на варицелата

0
ДЯЛ

През изминалата седмица са регистрирани общо 118 случая на остри заразни заболявания срещу 87 случая за предходната седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция. От тях 97 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 72 за предходната седмица.
Регистрираните случаи са, както следва:
Ентероколити – 8 случая срещу 4 случая за предходната седмица. 5 случая са в Шумен и по 1 случай в селата Дойранци, Дренци и Близнаци.
Варицела – 9 случая срещу 2 случая за предходната седмица. 5 случая в Шумен, 2 случая в Нови пазари и по 1 случай в селата Капитан Петко и Върбяне.
Скарлатина – 2 случая срещу 3 случая за предходната седмица в Шумен.
Лаймска борелиоза – 2 случая срещу 1 случай за предходната седмица. 1 случай в Шумен и село Ясенково.
Няма регистрирани случаи на инфекции с множествен механизъм, невроинфекции и сексуално предавани инфекции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец, забъркан в схема за укриване на данъци отнесе условна присъда
Следваща статияВнимание: Бурен вятър „докара“ жълт код в Шуменска област

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here