дом Криминале Жестоко убийство в Нови пазар: Пастир пребит до смърт заради пасище (обновена,...

Жестоко убийство в Нови пазар: Пастир пребит до смърт заради пасище (обновена, снимки)

0
ДЯЛ

Свада между двама пастири завърши с жестоко убийство в новопазарското село Зайчино Ореше. Това съобщи директорът на ОД на МВР Шумен ст. комисар Ялчън Расим по време на извънреден брифинг днес.
Жестокото убийство е извършено малко след 21.30 ч. на 24 юли, когато било съобщено, че в нивата на ожънат житен блок е намерено тяло на мъж. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи установили смъртта на 72-годишния пастир Камен Игнатов. По време на извършената аутопсия по тялото му са установени множество фрактури и кръвонасядания по горни и долни крайници, както и 16 счупени ребра, десет ребра вляво и шест вдясно, счупена дясна ключица, хеми и пневмоторакс.

В хода на разследването се установило, че от стадото на убития Камен липсва една овца. Това насочило разследващите към лица, съпричастни към извършването на кражби на животни. След като проверили контингента на Нови Пазар като обвиняем е привлечен 44-годишният Герчо Рангелов, който също е пастир. Той бива задържан на следващия ден – 25 юли в 22.00 часа.

Изяснено било, че между двамата мъже съществувала стара свада. Вечерта на 24 юли се срещнали в землището на селото, където между тях възникнал спор. По-младият нанесъл множество удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал. От местопрестъплението са иззети веществени доказателства, които имат отношение към извършеното престъпление.
Убийството е извършено по жесток и особено мъчителен за убития начин.
Случаят е докладван на компетентната прокуратура и на окръжния прокурор, който предприел съответните действия за промяна на подсъдността. Криминалисти от областната дирекция в Шумен и РУ- Нови пазар са извършили редица процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на тежкото престъпление.
Действията по разследването са проведени под прякото ръководство на прокурори от РП и ОП- Шумен. Извършителят е задържан за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. По-късно, с прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа до довеждането му пред съда по реда на чл. 64 от НПК. Работата по документиране на престъплението продължава.
До момента Генчо Рангелов е направил пълни самопризнания и оказва съдействие на криминалистите.
Разследването продължава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТърсят изпълнител за ремонт на 5 улици във Велики Преслав
Следваща статияНаплив на кандидати да учат педагогика в Шуменския университет