дом Криминале Туристи причиниха голям пожар на Илчов баир, 8 огнеборци и горски служители...

Туристи причиниха голям пожар на Илчов баир, 8 огнеборци и горски служители потушиха огъня

1
ДЯЛ

8 огнеборци с два противопожарни автомобила и гасаческа група от горски служители потушиха вчера пожар в местността Илчов баир.
Сигналът е получен на тел. 112 в 18.51 часа, а огънят е тръгнал от запалени сухи борови иглички, като пожарът е обхванал 1300 кв.м. площ, съобщиха от полицията.
Според горското стопанство в Шумен пожарът е станал над скалния феномен Мечката и е предизвикан след запалване на огън от туристи извън определените места.
„Мястото на което бушуваше огъня е непристъпно и това изключително много затрудни работата ни. Загасихме пожара, но четири човека от екипа ни останахме дежурни през нощта и продължихме да погасяваме новите запалвания, които възникват заради сухото и топло време“, обясни Тодоров. Той каза, че огънят ще продължи да тлее още 2-3 дни и затова на място и в момента има дежурни от горското.
„През последните няколко седмици пожарите на територията на ПП „Шуменско плато“ зачестиха. Ще започнем да правим актове на гражданите, които палят огън извън определените затова места“, категоричен е зам. директорът на ДГС-Шумен инж. Тодор Геронтиев.
Преди три години част от боровата гора над Мечката отново беше унищожена при пожар.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 юни е, честит празник на всички малки и пораснали деца!
Следваща статияИззеха кило тютюн без бандерол от 41-годишен

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here