дом Общество Трудът на доброволци и горски служители се отплаща, скоро ще е факт...

Трудът на доброволци и горски служители се отплаща, скоро ще е факт новата гора над „Дивдядово“

0
ДЯЛ
Снимка: СИДП

Скоро над квартал „Дивдядово“ в Шумен отново ще има гора, благодарение на всички доброволци от Североизточна България, съобщават от Североизточното държавно предприятие (СИДП). В началото на тази година Държавно горско стопанство (ДГС)-Шумен организира акция по почистване на площта и залесяване с жълъд. В кампанията се включиха над 300 ентусиасти, които не се изплашиха от ниските температури и тежките условия на терена. Бяха разчистени около 40 декара, върху които беше останала изгоряла вършина и остатъци след сечта. По решение на ръководството на СИДП терена беше залесен с жълъд от вида космат дъб.

Снимка: СИДП

Днес експерти от ДГС и предприятието установиха, че засетия жълъд е поникнал почти на цялата площ. Отделно върху 31 декара беше извършено залесяване от служители на стопанството с фиданки от видовете космат дъб и цер, които също са в добро състояние. Още десет декара от обгорялата гора вече са почистени и там също ще бъде създадена нова гора, но през есента.
За пореден път ръководствата на СИДП и ДГС-Шумен благодарят на всички, които се включиха в гасенето на огъня в боровата гора над Дивдядово и залесяването през зимата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДен на отворените врати пред Астрономическата обсерватория на Шуменското плато
Следваща статияЗапалиха изоставена къща в село Янково

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here