дом Здраве Три жертви на COVID-19 в Шуменско, сред новозаразените са лекар и 13-годишно...

Три жертви на COVID-19 в Шуменско, сред новозаразените са лекар и 13-годишно дете

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Трима пациенти с COVID-19 са починали снощи в Многопрофилната болница в Шумен. Това са двама мъже на 58 и 74 години и жена на 81 години. Тримата са били със съпътстващи заболявания, съобщиха от областната болница. По данни на МБАЛ-Шумен за времето от 2 до 8 ноември са починали 22-ма пациенти, които са били на лечение в COVID секторите. „Шуменската болница продължава да е най-натоварената болница с COVID пациенти в страната. Тази сутрин минахме критичното число на 200 доказани с COVID пациенти. 50% от разкритите легла в болница са за COVID. За съжаление има хора, които все още не вярват, че има коронавирус. Персоналът е изключително натоварен, ситуацията остава критична“. Това каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в лечебното заведение. Д-р Маринова апелира гражданите да спазва наложените епидемиологични мерки.
Към 9.30 часа днес броят на настанените в ковид отделенията на МБАЛ-Шумен е 240. От тях 221 са с потвърден коронавирус, а другите 39 очакват резултат от PCR тест. Приетите пациенти вчера са 26, изписаните са 22-ма. Сред хоспитализираните пациенти е и един лекар на МБАЛ Шумен. 5-ма от пациентите са в ОАИЛ, като двама от тях са интубирани. 95-има са диагностицирани с коронавирус вчера в Шуменско. Сред тях са момиче на 13 години, възпитаничка на III ОУ „Димитър Благоев“ в Шумен. Разпределението им по общини е както следва:
Община Шумен – 62 души /34 мъже и 28 жени/ на възраст между 13 и 81 г.
От тях 58 са жители на града, останалите са с адресна регистрация в селата Ветрище, Илия Блъсково, Ивански и Вехтово.
Община Велики Преслав – 9 души /5 жени и 4 мъже/ на възраст между 28 и 75 г. 7 от тях в град Велики Преслав и 2 от с. Мостич, Драгоево=
Община Нови пазар – 10 /6 жени и 4 мъже/ на възраст между 41 и 71 години. 9 от тях са от гр. Нови пазар, един от с. Писарево.
Община Каспичан – 1 мъж на 59 г. от гр. Каспичан
Община Върбица – 1 жена на 57 г. от гр. Върбица.
Община Венец – 2 жени на 32 и 70 г. от с. Борци и с. Боян.
Община Каолиново – 7  / 5 жени и 2 мъже/ на възраст от 20 до 71 г. Те са от  с Тъкач, с. Загориче, Тодор Икономово и с. Гусла.
Община Смядово – 3 – /2 мъже и 1 жена/  на възраст от 30 до 37 г. от гр. Смядово.
Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за COVID-19 достигнаха 1 979 души, този на карантинираните 1 156.
Излекуваните до момента в Шуменско са 330 души.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС 36.4% се увеличават разрешителните за строеж в Шуменско през третото тримесечие
Следваща статияОбсъждат въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here