дом Здраве Трима пациенти с коронавирус в МБАЛ-Шумен са в тежко състояние

Трима пациенти с коронавирус в МБАЛ-Шумен са в тежко състояние

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

През изминалата нощ пациентът, приет на 5 юни в Инфекциозното отделение в МБАЛ-Шумен задълбочи картината на дихателна недостатъчност и бе поставен на изкуствена белодробна вентилация в ОАИЛ. Това съобщиха от лечебното заведение.
От взетите вчера 7 броя проби на хоспитализирани в МБАЛ- Шумен пациенти, две са положителни за SARS-Cov-2. Това са болни с тежък възпалителен процес на белите дробове, контактни с първия случай от село Изгрев. Приети са за лечение в инфекциозно отделение.
Благодарение на изградените във връзка с пандемията допълнителни съоръжения и коридори в болницата привеждането на пациента от инфекциозно отделение към ОАИЛ се извърши при пълна изолация от останалите комуникационни връзки.
Всички спешни екипи на лечебното заведение работиха с висока интензивност през изминалата нощ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови 12 случая на COVID-19 в Шуменско
Следваща статияБорисов: Удължаваме извънредната епидемиологична обстановка до края на юни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here