дом Култура Трети Преглед на музейните анимации ще се проведе в Шумен

Трети Преглед на музейните анимации ще се проведе в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Регионалният исторически музей в Шумен ще е домакин на III-я Преглед на музейните анимации.
Добри практики и теоретични разработки ще представят регионалните исторически музеи в Ямбол, Варна, Сливен, Русе, Благоевград и Стара Загора, Археологическия музей „Велики Преслав”, Регионалния етнографски музей на открито „Етър”, Историческия музей в Исперих, СУ „Св. Климент Охридски”, УНИБИТ, ДГ „Братя Грим”-Шумен, Сдружение за устойчив туризъм – Пирински туристически форум, Къща музей „Панайот Волов”-Шумен.
Сред темите, които ще представят музейни и научни работници от страната, ще са „Кабилеада – възстановки на олимпийски игри”, „Вълнуващо пътешествие в Златния век на България”, „Музейните анимации като възможно колективно участие”, „Мъниста и модели на културна трансмисия”, „Интерпретацията на наследството като незаменим инструмент за развитие на модерен туризъм”, „Древното писане и тайнопис”, „Тайната на качамака – варене и дегустация на качамак по автентична рецепта”, „Плетене с царевична шума”, „Демонстрация на интерпретативни техники и инструменти”, „Изкуството да реставрираш – запознаване на децата с работата на музейния реставратор и ателие за възстановяване на фрагментирани керамични изделия”.
Традиционият форум на музейните анимации ще се открие от 13.00 часа.
След края на Прегледа, от 18.00 часа, ще бъдат открити изцяло обновените зали „Праистория” и „Античност” от постоянната експозиция на Регионалния исторически музей в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРок фест събира почитатели на твърдата музика на „Станата“ край Нови пазар
Следваща статияПожар унищожи оборудване на цех в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here