дом Общество Тревожна статистика: Все по-малко деца се раждат в областта

Тревожна статистика: Все по-малко деца се раждат в областта

0
ДЯЛ
Снимка: МБАЛ Шумен. Снимката е илюстративна

Стряскащата тенденция за по-ниска раждаемост в областта се задълбочава за трета поредна година. От 2015 година до сега се забелязва спад в броя на новородените деца, сочи справка в електронния регистър за ражданията на Министерството на здравеопазването. През 2015 година на бял свят в шуменско са дошли 1159 бебета, през 2016 година – 1152. Данните на регистъра от началото на 2017 година показват, че раждаемостта е паднала с над 100 новородени, а именно 1018 родени деца в областта. Тези данни ни поставят на 13-то място в демографската стълба. В национален мащаб статистиката е още по-стряскаща. В сравнение с миналата година раждаемостта е намаляла с над 3 000 новородени деца в страната, като през 2016 те са били 57 817, а към този момент системата отчита 23 171 новородени.
Статистиката показва още, че българката ражда първото си дете на 26-годишна възраст, но в някои региони като Сливен например зачестяват случаите на малолетни и непълнолетни родилки.
Над 250 000 двойки у нас имат репродуктивни проблеми, а в същото време абортите са около половината от ражданията – 30 000. Над половината бебета пък са се появили в семейства, които нямат сключен брак.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзчезнал мъж бе открит от машинист на влак
Следваща статияШуменец пострада след престрелка в Русе

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here