дом Общество Традиционното конно шествие за Тодоровден премина по улиците на Шумен

Традиционното конно шествие за Тодоровден премина по улиците на Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Традиционното конно шествие за Тодоровден премина по централните улици на Шумен. Атрактивната колона от жокеи и коне тръгна от Хиподрума и спря пред сградата на Община Шумен. Там участниците в шествието, от клубове по конен спорт „Кабиюк“, „Шумен“ и „Шумен 2010“, по традиция от десетилетия в навечерието на празника връчват спечелените от тях призове през изминалата година.

Снимка: 24shumen.com

Състезателите обещаха пред зам.-кмета Найден Косев през тази година да покорят нови спортни върхове.
„Конният спорт от години прославя името на Шумен в страната и чужбина. Конната езда не е само спорт, но и естетика, здраво вплетена в корените на българската история. Шумен е град, който е дал много шампиони в национален и международен план. Пожелавам ви да бъдете здрави и да радвате България и Шумен със своите успехи“, заяви пред присъстващите Найден Косев.

Снимка: 24shumen.com

Той припомни, че държавата е отпуснала 4 000 000 лева за ремонта на Хиподрума. Базата трябва да бъде реновирана до края на 2021 година. „Това е една добра стъпка за осигуряване на по-добри условия за развитие на нашите състезатели“, заяви още Найден Косев.
Припомняме, че тази година поради усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, няма да има конни състезания по случай Тодоровден.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГЕРБ се страхува от 4 април и затвори държавата
Следваща статия25 пешеходци и 222 водачи в нарушения на движението по пътищата в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here