дом Политика Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война

Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война

0
ДЯЛ

Няма да допуснем гражданска война дори да има шанса да я спечелим. Това заяви на брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.
„Да накараш някого да мрази е лесно. Трудно е да го накараш да вярва. Кой носи политичесата отговорност за това, което се случи снощи? Какво наблюдавахме вчера, каква политика – да си мерим протестите, да мерим, кой е по-силен? Имаме 100 000 члена, ако отговорим на призива от вчера, колко от тях, биха могли да дойдат на гости в София? Това ли е демокрацията? Това ли е политиката? Политиката е състезание на идеи и личности. Сблъсъка на улицата няма нищо общо с политиката“,заяви Томислав Дончев.
Депутатът Тома Биков обвини президента в провокиране на напрежение и заяви, че държавния глава трябва да поеме отговорност за сблъсъците от снощи. Зад тях Биков видя намесата и на разследвания от българската прокуратура бизнесмен Васил Божков. Депутатът обясни, че размириците са предизвикани от добре организирани, инструктирани и платени крайни футболни агитки.
Социалният министър Деница Сачева зададе директно въпросите: Кой носи политическата отговорност? Кой призова хората да правят това? „Това е президентът Румен Радев. Той насъска хората. От четири години той противопоставя българските граждани. Да ние бяхме подготвени за тези провокации. Лятото ще мине. В непредвидимата криза с COVID-19 трябва да работим за мерки за есента и зимата, а не да противопоставяме гражданите в държавата“,категорична бе Деница Сачева.
„Демограцията работи, когато е безусловна и перманентна. Когато ти си избран е демократично, а когато друг е избран това вече не е. Демокрацията работи, само когато работи винаги. Обичайно политическият цикъл е такъв – първо следва ентусиазма, после следва многото работа, после идва времето на резултатите и отговорността. Ако някой е останал само на първата фаза – ентусиазма, това означава, че не се е развил политически“, заяви Томислав Дончев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчева и гореща събота
Следваща статияПочина пациент с COVID-19 в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here