дом Други Тече процедура за наемане на млади висшисти в областни и общински администрации

Тече процедура за наемане на млади висшисти в областни и общински администрации

0
ДЯЛ
Снимка: wikimedia.org

Прием на заявки от областни и общински администрации за нови 370 работни позиции за младежи с висше образование проведе Агенцията по заетостта. Работните места се финансират по Програма „Старт на кариерата” в рамките на Националния план за действие по заетостта за 2021 г., като се предоставят средства за трудови възнаграждения в размер на 800 лв. и дължимите допълнителни възнаграждения и осигурителни вноски.
Общинските и областните администрации вече подадоха в бюрата по труда заявка за свободно работно място, съдържаща изискванията си за образование, професия, умения и компетентности на кандидатите, както и да определят начина и документите за кандидатстване. Общинските или областните администрация можеха да заявят по едно работно място, а общинските администрации в областните градове – по две свободни позиции за млади висшисти.
За да се включат в програмата „Старт на кариерата”, младежите трябва да са на възраст до 29 години, да са завършили висше образование и да нямат трудов стаж по придобитата специалност. В рамките на 12-месечен трудов договор те ще натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по придобитото образование, с което да стартират своето кариерно развитие.
До 21 май работодателите ще извършат окончателния си подбор сред насочените от бюрата по труда младежи, а класираните и одобрени кандидати ще започнат работа в първите дни на юни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСветли Вторник е
Следваща статияЗащото Аспарухов не е просто велик играч…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here