дом Култура Театърът в Шумен с нова премиера през ноември

Театърът в Шумен с нова премиера през ноември

0
ДЯЛ

С две театрални събития ДКТ „Васил Друмев“ кани в салоните си шуменската публика през месец ноември. Според предварително обявената програма, на 17-ти ноември от 19.00 часа в голямата зала ще се състои премиерата на спектакъла „Въведение в тяхната картина” по Маргарит Минков. Режисьор е Стайко Мурджев, сценографията е на Петя Боюкова. Музика – Петър Дундаков, хореография – Станислав Генадиев. В пиесата участват Ивайло Захариев, Стоян Радев, Александра Михайлова, Янислава Линкова, Светльо Иванов и Цветан Пейчев.
За осми път шуменският театър ще се включи в световната инициатива Нощ на театрите, която ще се проведе на 21-ви ноември.
От 10.00 часа ще бъде представен спектакълът „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет, с участието на актьорите Веселин Бърборков, Радина Алексиева, Джанер Якуб. Режисьор на пиесата е Съби Събев, сценографията е на Галина Абаджимаринова, музиката на песните на Красен Иванов. След това е предвидена детска работилничка, в която малките приятели на театралното изкуство ще могат да се позабавляват с героите от спектакъла.
От 19.00 часа на 21 ноември на камерна сцена ще се играе пиесата „Две“ от Таня Шахова. Режисурата и сценичната среда са дело на Максима Боева, а музикално оформление на Милен Апостолов. Участват Стефани Лечева, Марияна Бранкованова и Кристина Константинова. Специален комплимент за публиката в Деня на хирстиянското семейство- 21 ноември, е семеен билет за двете представления. Традиционни са и неделните театрални срещи с най-малки приятели в зала „Патиланчо” от 11.00 часа. На 1-ви ноември предстои постановката „Приказка за годишните времена” по музика на Вивалди. Следващата среща е на 8-ми ноември с еко-спектакъла „Цветни вмълшебства” от Румен Николов. На 15-ти ноември детската публика ще може да види „Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари, а на 29 ноември- „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет. Всички представления ще се играят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДФ „Земеделие“ приема заявления за компенсиране на пропаднали площи
Следваща статияРегионална библиотека “Стилиян Чилингиров” получи „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here