дом Култура Творби с настроение изобилстват в Пролетния салон на шуменските художници

Творби с настроение изобилстват в Пролетния салон на шуменските художници

0
ДЯЛ

40 млади и утвърдени художници от Шумен излагат творби тази вечер в традиционния Пролетен салон в Художествена галерия „Елена Карамихайлова“. Организатори са Дружеството на шуменските художници и представителството на СБХ.
„Ще изобилстват творби от всички жанрове в изобразителното изкуство – живопис, графика, пластика, керамика, дърворезба. Няма ограничение в темата. Произведенията на колегите носят много живот и настроение“, съобщи за 24shumen.com доц. Валентин Кулев, представител на СБХ. Той участва с два портрета на свои приятели – писатели – краеведи.
Традиционни абстракционни творби ще представи Красимир Арсов, който участва заедно със своя син. Друго известно име в гилдията на художниците – скулптурът Валери Желязков се включва в експозицията с дървопластика „Напролет“.
„Все пак сме университетски град и доста млади художници, възпитаници на ШУ се изявяват доста успешно“, каза доц. Кулев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗам.-министър Султанка Петрова пристига в Шумен за социална дискусия
Следваща статияТъргове за отдаване под наем на земеделски земи, обяви Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here