дом Икономика Татяна Костова: „Бюджетът за 2021 г. е балансиран и реалистичен“

Татяна Костова: „Бюджетът за 2021 г. е балансиран и реалистичен“

0
ДЯЛ

Бюджетът на Община Шумен за 2021 г. е балансиран, реалистичен и съобразен с условията на пандемия, заяви заместник-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова. Тя акцентира върху новите моменти във връзка с промени в нормативната уредба.
Общинският съвет трябва да одобри разходите по бюджетите на кметствата и населените места. Костова отбеляза, че през тази година Община Шумен ще организира нова делегирана социална услуга „Асистентска подкрепа” с капацитет от 237 потребители. Така общият брой на лицата в община Шумен, които получават подкрепа по различни проекти за възрастни и хора с увреждания ще достигне 1180 души. Социалните проекти и програми, които Община Шумен ще реализира през тази година, са на обща стойност 5.67 млн. лв.
Татяна Костова обясни, че средствата от отчисления и обезспечения по Закона за управление на отпадъците, за периода 1 март – 31 декември 2020 година остават на разположение на Общината и ще бъдат изразходвани също по решение на Общинския съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВсички пътища в Шуменско са проходими при зимни условия
Следваща статияПланово прекъсване на електрозахранването днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here