дом Култура Танцьорите от „Луди млади“ се завърнаха с голямата награда от фестивал в...

Танцьорите от „Луди млади“ се завърнаха с голямата награда от фестивал в Охрид

0
ДЯЛ

Първо място в категория до 18 години и голямата награда извоюва Танцов състав „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни” на международния фолклорен фестивал, с конкурсна част „Децата на България пеят и танцуват в Македония“. Форумът се проведе от 1 до 4 април в Охрид, Северна Македония. В конкурсната част танцьорите на хореографа Борис Иванов представиха „Ширто” и „Ние от Шоплука”. Танците „Средногорки“ и „Коледари“, изиграни през втората вечер, вдигнаха публиката на крака. Развълнувани, гостите на фестивала бурно аплодираха танцьорите.
На церемонията по награждаването Борис Иванов бе удостоен с грамота за високи творчески и педагогически постижения.
В програмата участва и Мира Захариева с песните „Море пиле” и „По друм одат”. Мира е ученичка на Дарина Бошнакова – преподавател по народно пеене при СУ „Сава Доброплодни”, гр. Шумен.
Пред танцов състав „Луди млади” предстоят много конкурси и концертни изяви до края на месец юни, като най-значимият проект е благотворителният концерт с ансамбъл „Българе“ на 6 юни тази година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОблаци и дъжд на 10 април
Следваща статияЦветан Цветанов в Шумен: При излизане на дете зад граница в пълномощното трябва да пише от кое училище е

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here