дом Култура Талантливо дете от Велики Преслав с награда от международен конкурс в Беларус

Талантливо дете от Велики Преслав с награда от международен конкурс в Беларус

0
ДЯЛ

Талантливата Хавин Тургай от Велики Преслав спечели второ място на IV международен арт конкурс „Звездни цветя – 2019“ в Беларус, съобщиха от музикална школа „Ню Войсис“.
Хавин се завърна в старопрестолния град и с Международен сертификат за участие в Мастер класа на музикалният редактор на ТВ проекта „Голос дети“ (Москва, Россия) Марина Андрусенко.
Хавин е на 12 години учи в СУ „Черноризец Храбър“ във Велики Преслав. Неин музикален педагог е Десислава Станкова от школа „Ню Войсис“.
На сцената в беларуската столица Минск, в четвърта възрастова група, Хавин представя песента „Високо“ на ФСБ и парче на групата Manowar. „Хавин се представи блестящо. Това е поредно отличие за нея, но първо от такъв голям международен форум. Аз съм неин музикален педагог от около три години. Хавин е много талантлива. Изпълнява и собствени композиции“, каза да 24shumen.com Десислава Станкова.
Конкурсът в Минск се проведе в края на март и в него участваха още две момичета от България.
Гран при и Първа награда в III възрастова група извоюва Кристиана Кирилова от Велико Търново.
Втора награда в I възрастова група спечели Далия Гюлай също от Велико Търново.
Трите български момичета впечатлиха публика и жури по време на Гала концерта с изпълнението си напесента „Ако си дал“ на легендарният Емил Димитров.
В тазгодишното издание на „Звездни цветя – 2019“ в Минск участваха изпълнители от 15 държави, сред които Южна Корея, Китай, Швейцария, Англия, Казакстан, Русия, Украйна, Беларус, Израел, Гъърция и др.
Талантите от 4 до 25 години се състезаваха в три направления: вокално пеене, инсрументална музика, хореография.
Снимка: newvoicesbg.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлизо 1 тон пластмасови капачки за месец събраха шуменци
Следваща статияПечка на твърдо гориво подпали къща, огнеборци гасиха и сухи треви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here