дом Общество С ритуала измиване на ръце в Шумен отбелязаха Бабинден (видео)

С ритуала измиване на ръце в Шумен отбелязаха Бабинден (видео)

0
ДЯЛ

С ритуала измиване на ръце шуменският филиал на Медицински университет-Варна отбеляза Деня на родилната помощ, или както е в народната традиция Бабинден.
На тържеството присъстваха проф. Явор Корновски – шеф на катедра „Здравни грижи“ във Филиала, областният управител на Шумен проф. Стефан Желев, зам.-кметовете д-р Светлана Маркова и Найден Косев, медицински сестри и лекари от Многопрофилната болница в града.
Пред гостите възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“ пресъздадоха обичая Бабуване.
По традиция ритуално бяха измити ръцете на проф. Явор Корновски, който е и шеф на клиниката по гинекология към Многопрофилна болница „Св. Ана“ във Варна. Медикът пожела да се раждат много и здрави деца.
Директорът на Филиала проф. Соня Тончева припомни, че думата „баба“ идва от дълбока древност и означава „слънчева душа“. „Това е мъдрата жена, която помага на раждащите и младите жени“, каза проф. Соня Тончева и поздрави всички акушерки и гинеколози с празника.
Поздрав към присъстващите поднесе и танцов ансамбъл „Луди млади“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖители на кв.“Боян Българанов“: Роми обръщат новите контейнери за смет на улицата
Следваща статияАктьор работи върху книга за духовно просвещение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here