дом Общество С първа копка стартира изграждането на 51 социални жилища в Шумен

С първа копка стартира изграждането на 51 социални жилища в Шумен

0
ДЯЛ

Със символична първа копка в квартал „Тракия“ в Шумен, кметът Любомир Христов даде старт на изграждането на 51 социални жилища.
Обектът се намира на улица „Одрин“ №13 в жилищния комплекс. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“. Общата му стойност е 2 910 238 лева. Строителните дейности са в размер на 2 867 499 лева, а съфинансирането от местната хазна е на стойност 42 738 лева.
Строителните дейности ще продължат една година и ще се реализират от фирма „ЖСП Стил“.
Проектът предвижда да бъде изграден един блок с два входа с обща разгърната застроена площ от близо 3 700 квадратни метра. Всеки вход ще има пет етажа с по пет апартамента. На сутеренния етаж във вход Б ще има допълнително жилище за хора с увреждания. То ще бъде оборудвано със специални врати и сервизни помещения, които отговарят на изискванията за хора в неравностойно положение.
Всички апартаменти ще са с големина между 50 до 56 квадратни метра и ще бъдат напълно обзаведени и оборудвани с климатици и бяла техника.

На северната страна на блока ще бъде изграден паркинг с 51 места, а от източната страна ще има нова детска площадка.
Жилищата са предназначени за социално слаби лица и уязвими групи от населението.
„Тези жилища ще обновят фонда на Община Шумен, който в момента е крайно недостатъчен. Ще осигурим нормални битови условия за живот на поне 100 души. Ще облагородим и прилежащото пространство. В последните години по оперативна програма „Региони в растеж“ в квартал „Тракия“ бяха изградени 24 000 квадратни метра тротоари, над 22 километра бордюри, бе обновено осветлението. Новият проект ще промени визията в този район на квартала“, заяви кметът Любомир Христов и пожела успех на строителите.
Управителят на фирмата изпълнител на строителните дейности Стефан Начев отбеляза, че новият проект ще осигури заетост на 60 работници. Той си пожела хубаво време, за да не спира изграждането на блока и увери, че строителството ще приключи в предвидените срокове.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАварирал камион затруднява движението през Ришки проход
Следваща статияГраждани поискаха от кмета Христов облагородяване на жилищен район

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here