дом Спорт С пешка на Е4 кметът Любомир Христов откри силния турнир по...

С пешка на Е4 кметът Любомир Христов откри силния турнир по шах в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

С първи ход пешка на Е4 на първа дъска кметът на Шумен Любомир Христов откри силния турнир по шахмат за Национална индивидуална купа „Стоян Иванов“.
С този ход започна партията между най-титулувания участник в състезанието гросмайсторът Васил Спасов и 13-годишния Димитър Русев от Шумен.

В тазгодишното VI издание на купа „Стоян Иванов“ участват 80 шахматисти от цялата страна.
Между тях личат имената на гросмайсторите Васил Спасов, Крум Георгиев и Ивайло Енчев, най-перспективният млад шахматист у нас Мартин Петров. В турнира участват и осем международни майстори.

Васил Спасов е многократен шампион на по шахмат на България, участвал е в осем олимпиади.
Кметът на Шумен Любомир Христов пожела успех на всички участници. „Горд съм, че Шумен е домакин на толкова силен и престижен турнир. Ние винаги сме подкрепяли шахмата в нашия град. Тази година предоставихме на шахматен клуб „Шумен“ подходяща база, която да ползват“, каза още Любомир Христов.

Председателят на спортен клуб по шахмат „Шумен“ Атанас Димитров връчи на Любомир Христов плакет за заслуги към този спорт в града.
Състезателите ще играят по Швейцарската система, при която всеки ще срещне по деветима противници без да отпада. В партиите по ускорен шахмат времето за мислене е 20 минути плюс 10 секунди по часовник. При блица състезателите ще имат по 3 минути за ход и 2 секунди по часовник.
Организатори на престижния турнир са спортен клуб по шахмат „Шумен“ и Община Шумен. Проявата се провежда под патронажа на кмета Любомир Христов.
Входът за зрители е свободен. Те обаче нямат право да ползват мобилни телефони и устройства в залата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпад на безработните в областта, 3 597 души са започнали работа
Следваща статияНАП: Какво да правим, ако справката ни сочи, че има незаконно разпространени лични данни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here