дом Общество С падането на температурите зачестяват кражбите на дърва

С падането на температурите зачестяват кражбите на дърва

0
ДЯЛ

С началото на отоплителния сезон зачестяват кражбите на дърва за огрев предупреждават от Североизточното държавно предприятие. Дърва могат да се купуват от 18-те стопанства, складовете или общините, които предлагат законно добита дървесина. Хората не трябва да купуват немаркирани дърва без превозен билет, защото те подлежат на конфискация. По закон на закупили такава дървесина се съставя акт, а за нарушението се сезира прокуратурата.
Гражданите, които искат да преместят законно закупени дърва (в това число и закупени през минали години) в друго населено място, също трябва да имат превозен билет. Те трябва да занесат в съответното стопанство стария превозен билет и въз основа на него ще им бъде издаден нов, като превозът става само с автомобили, регистрирани в Регионалната дирекция по горите.
Ако хората имат съмнения за незаконна сеч или пренасяне на крадени дърва, могат да подадат сигнал на телефон 112. Законно добитата дървесина има поставени марки в зелен цвят, като те са шестоъгълни, кръгли или триъгълни, в зависимост от това дали маркировката е поставено от горското стопанство, общината или складовете за продажба на дърва.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМашинистите Димитър Михнев и Радослав Пенков отиват на съд заради инцидента в Хитрино, при който загинаха 7 души
Следваща статияДимитров ден е, честит празник на имениците!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here