дом Общество С нови по-високи тарифи карат такситата в Шумен от вчера

С нови по-високи тарифи карат такситата в Шумен от вчера

0
ДЯЛ

С нови по-високи цени карат колите на всички таксиметрови компании в Шумен от вчера. Информацията потърди за 24shumen.com зам.-председателят на Националния съюз на превозвачите у нас Иво Кулев.
От 89 стотинки на 1.19 лева скача първоначалната такса. Престоят на минута вече е 25 стотинки при предишни 19 стотинки.
Дневната тарифа е 83 стотинки на километър, а нощната става 95 стотинки.
„Цените на таксиметровите услуги в Шумен не са променяни от 2012 година. Застраховките на колите ще скочат неимоверно поради системата „Бонус-малус“, защото няма таксиметров шофьор без нарушения. Между колегите се говори, че общинският данък за такситата ще скочи от 400 на 700 лева“, обясни Иво Кулев. Той уточни, че в Шумен таксиметровите услуги са с най-ниски цени. Единствено в Благоевград тарифите са по-малки.
Шумен обаче е града, в който на един жител се падат най-много таксита. Официално регистрираните коли в началото на 2019 година са били 534.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРаботещи и бедни: Средната брутна заплата в областта за юни е 985 лева
Следваща статияНа 13-то място сме в страната по брой заети лица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here