дом Общество „ С нами Бог”: Национално дружество “Традиция” празнува 20-годишнина

„ С нами Бог”: Национално дружество “Традиция” празнува 20-годишнина

0
ДЯЛ

На 5 февруари се навършват 20 години от създаването на Национално дружество “Традиция” клон Шумен.Той води началото си от Клуба на любителите на старинни оръжия “При Странджата” към Военния клуб гр. Шумен, учреден на 5 февруари 1998 год.
Сдружението „Национално дружество “Традиция” е доброволна неполитическа патриотична и културно-просветна общност на граждани, проявяващи професионални и любителски интереси към традициите във въоръжените сили и в силите за вътрешна сигурност по отношение на моралните ценности, воинските ритуали, униформените облекла, нагръдните знаци, историческото оръжие и военните символи.
Национално дружество “Традиция” e организатор на редица възстановки, свързани с националната история – най-вече на Арилското въстание и Руско-турската освободителна война. В Клон Шумен на „Национално дружество “Традиция” членуват над тридесет колекционери, реставратори и почитатели на историческите оръжия и други.
Друго важно направление от дейността е организирането и провеждането на исторически реконструкции, инсценизации и възстановки на бележити събития от Българската история.
Заедно с Община Шумен клонът е организатор на най-голямата у нас масова историческа възстановка “Доблест и Слава” с чуждестранно участие, която се провежда традиционно. Същата пресъздава превземането през 1444 год. на Шуменската крепост от Обединените европейски сили, предвождани от полско-унгарския крал Владислав III Ягело и от унгарския пълководец Януш Хунияди.
През изминалите 20 години членовете на Шуменския клон на НД „Традиция“, преодолявайки немалко трудности дадоха своя скромен принос в отбелязване и популяризиране на бележити събития от националната и регионалната история. Това ще продължи и занапред, обещават от родолюбивото дружество.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтстраниха теча в библиотеката
Следваща статияФирмите без дейност няма да подават годишна декларация

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here