дом Общество С над 6 милиона лева ще ремонтират улици и пътища в община...

С над 6 милиона лева ще ремонтират улици и пътища в община Каолиново

0
ДЯЛ

Над 6 милиона лева са предвидени за ремонти на улици и пътища в община Каолиново.
Близо 2.3 милиона ще бъдат вложени за обновяване на настилката на улици в 14 села в общината. Част от средствата са отпуснати с постановление на Министерския съвет, сумата се допълва с пари и от местната хазна. Това съобщи за 24shumen.com кметът на общината Нида Ахмедов.
Предстои местната власт да получи още 2 милиона лева за ремонт на улици в Каолиново, квартал „Боимир“, селата Тодор Икономово, Браничево и Пристое. Парите са осигурени от Държавен фонд „Земеделие“ по Оперативна програма „Развитие на селските райони“.
С други 2 милиона лева ще се ремонтира четвъртокласната пътна мрежа в общината. Нова настилка ще се положи на разклона на пътя Пристое-Гусла-Средковец. За първи път ще се асфалтира участъкът Наум-Изгрев. „Там съществува полски път, покрит с трошен камък. За първи път там ще се положи асфалт“, обясни Нида Ахмедов и добави, че за ремонта Общината е кандидатствала с проект. Кметът каза още, че с тези дейности четвъртокласната пътна мрежа в общината ще бъде изцяло ремонтирана. Градоначалникът обаче уточни, че част от пътните участъци са реновирани в периода 2005-2006 година. Настилката е повредена и ще се наложи да се ремонтира.
Още 2 милиона лева ще се вложат за подмяна на участъци от водопроводната мрежа в селата Долина, Сини вир, Наум, Климент и общинският център Каолиново. „Ще се подменят най-амортизиралите участъци от водопровода“, уточни Нида Ахмедов.
Над 10 милиона лева е капиталовата програма на Община Каолиново за 2019 година. Парите са предвидени за ремонти на улици, пътища и сгради. „Със 700 хиляди лева ще изградим многофункционална зала в село Гусла. Предвидени са пари за ремонти на читалища, детски градини и училища“, уточни още кметът.
Дейностите по обновяване на уличната и пътната мрежа в община Каолиново ще започнат след приключване на процедурите за избор на изпълнител.
Снимка: Община Каолиново
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСвидетел по мегаделото „Хитрино“: По жп линията е нямало нормална поддръжка
Следваща статияОще 200 дръвчета и 4 000 храсти ще бъдат засадени през тази година в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here