дом Общество С математическо шоу отбелязват Деня на числото Пи в СУ „Панайот Волов“

С математическо шоу отбелязват Деня на числото Пи в СУ „Панайот Волов“

0
ДЯЛ

Отбелязването на Деня на числото Пи в СУ „Панайот Волов“ – Шумен ще започне с презентация, посветена на математическата константа. След това шоуто ще продължи с отборно състезание по забавна математика с ученици от 5., 6. и 7. клас. Вторият етап от отборното съревнование ще бъде построяването на най-високата кула от спагети и пластилин. Инициативата ще завърши с тематична авторска пиеса на Пламен Пенев, дългогодишен преподавател по информационни технологии в СУ „Панайот Волов“.
Традиционно денят на „пи“ се отбелязва на 14 март, тъй като 3, 1, и 4 са най-важните цифри на π в десетичния му вид. С математическото шоу организаторите Мария Желязкова, Елица Орцева, Веска Луканова и Невин Исмаил, учители по математика в училището, целят да запознаят малките математици с приложението на число пи в живота около нас и да докажат, че математиката може да бъде забавна и интересна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИван Иванов: Разследват полицията в Шумен за изисканата партийна документация на БСП
Следваща статияСлед саниране: Работници разбиха газопровод, друг бе ударен от кола

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here