дом Общество С кучета до тук: Приютът в Шумен надвиши капацитета си (снимки и...

С кучета до тук: Приютът в Шумен надвиши капацитета си (снимки и видео)

3
ДЯЛ

 
Приютът за кучета в Шумен преустанови приема на бездомни животни. Причината е изчерпаният капацитет на кучкарника. Директорката Дария Георгиева сподели пред репортер на 24shumen.com, че кастрационният център е препълнен.
„В момента имаме над 420 кучета, а по улиците непрекъснато се изхвърлят нови”, уточни Георгиева. По думите й изоставените животни са предимно бебета. „Почти никой не кастрира дворните си кучета, това е голям проблем, популацията е страшно голяма”, каза още директорката. Шансът за по-добър живот чрез осиновяване обаче е малък и то в чужбина, където има по-голям осиновителски интерес.
Кучетата имат непрестанна нужда от храна. Към момента няма организирана дарителска кампания, но от приюта апелират към всички, които имат желание да помогнат с хранителни продукти, а защо не и с нов дом.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинският съветник Добрин Чайлев в подкрепа на благородна кауза
Следваща статияВнимание! Аварирал тир затвори пътя Шумен – Каронобат

3 КОМЕНТАРИ

  1. Ако се направят дарителски кутии по магазините и всеки пусне по едно левче, ще се помогне на животинките. Те нямат вина, че ние хората сме гадове и изхвърляме на улицата кучетата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here