дом Общество С много въпросителни протече заседанието на Комисията по образование

С много въпросителни протече заседанието на Комисията по образование

0
ДЯЛ

Бюджетната прогноза на Община Шумен за 2019 – 2021 г. в частта за местни дейности и отчета за финансираните младежки проекти през 2017 г. провокира доста дебати и коментари на заседание на Постоянната комисия по „Просвета, образование и наука“, което се проведе днес.
„Защо в прогнозата при заложени 735 хил.лева по трудови и служебни договори за 2018 година, тази сума за следващи години пада на 410 хил.лева? На какво се дължи огромната разлика?“, попитаха общинските съветници доц.полк. Радослав Узунов и Живка Тонева, бивш кмет по културните дейности.
„От отговора на Дирекция „Бюджет и финанси“ разбрах, че параметрите са изчислени на база отчета от 2017 г. за функция „Образование“. За мен няма логика за 2019 година да има такава драстична разлика“, заяви за 24shumen.com Живка Тонева.
„Реагирах, че в прогнозата са заложени 10 хил.лева за храна във функция „Култура“. Искам да разбера за къде са направени тези разходи. Оказа се, че преобладаващата част от тази разходи са за храна на животните в Зоокъта. Отчетността за Зоопарка била към функция „Култура“. 1 000 лева са за посрещане на гости в общинската телевизия „Шумен“, разясни финансист от Общината, който също присъства на заседанието. „Какви са тези гости, които се хранят за такава сума“, попита съветник.
Доц. Узунов зададе въпроса към Общинска администрация за броя на отпадналите ученици по социални причини и противообществени прояви. Той се интересува и за броя на върнатите деца в училище. Стана ясно, че на този етап няма изготвена такава информация.
„Анонимен отчет“, така бившият зам.-кмет Живка Тонева определи отчета за финансираните младежки проекти през 2017 г. Тя заяви, че не се знае как са реализирани тези проекти, какъв е ефектът от тях след като става въпрос за доста сериозна изразходвана сума. „Имам усещането, че сме на етап кандидатстване, не е ясно колко са били участниците в отделните прояви, какво се е случило, отнася се за абсолютно всички проекти“, заяви Тонева.
С такива негативни аргументи тя гласува с „въздържал се“ по тази точка от дневния ред на предстоящата сесия. Четирима съветници гласуваха в подкрепа на проекта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖена пострада при катастрофа между два автомобила
Следваща статияЗа щъркелите и хората: Мътничани носят храна на ятото край водоема

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here