дом Култура С гостуваща изложба къща-музей „Панчо Владигеров“ открива честванията за рождението на композитора

С гостуваща изложба къща-музей „Панчо Владигеров“ открива честванията за рождението на композитора

0
ДЯЛ

Изложбата „120 години с Панчо Владигеров“ ще гостува в Радио Шумен на 27 февруари. Експозицията е подготвена от музеен комплекс „Панчо Владигеров“ към Регионалния исторически музей (РИМ) в Шумен.
Експозицията ще бъде открита в 17.30 часа. Проявата е част от богатата програма, подготвена в Шумен, по отбелязване на 120 години от рождението на бележития български композитор.
В рамките на честванията на 13 март музейният комплекс „Панчо Владигеров“ обявява Ден на отворените врати. По-късно в 11.00 часа ще има концерт-матине за най-малките посетители на комплекса. След като разгледат музея слушайки музиката на Владигеров, те ще присъстват на концерт, в който ще участват малки музиканти. Те са възпитаници на Жанета Кацарова, Гергана Петрова, Виктория Стефанова, Ралица Крумова и Станимир Станимиров.
На 18 май изложбата „Владигеров в европейския музикален калейдоскоп на 20 век. Посоки, връзки, отражения“ ще гостува на музейния комплекс „Панчо Владигеров“ в Шумен. Експозицията е подготвена от къща-музей „Панчо Владигеров“-София.
Честванията в музейния комплекс в Шумен продължават и през септември със „Среща с автограф” с ученика на Панчо Владигеров проф. Николай Стойков. Проявата ще бъде на 28 септември, а в концертната част ще участват проф. Ромео Смилков, Велислава Стоянова, Димитър Димитров, Евридика Вълчева и Мартин Дафинов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧаст от пътните настилки в Шуменско са мокри
Следваща статияВнезапно почина Красимир Узунов – собственик на Агенция „Фокус“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here