дом Общество С военен ритуал полк. проф. Сашо Евлогиев напусна армията

С военен ритуал полк. проф. Сашо Евлогиев напусна армията

0
ДЯЛ

След близо 40 години вярна служба на родината, десетилетия на изпитания и победи, днес полковник професор Сашо Евлогиев премина в редиците на резерва. Това стана с тържествен ритуал по изпращане на плаца на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“.
На церемонията присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, зам.-кметът Найден Косев, председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“ Фикрет Индже, военни, колеги и близки на полк. проф. Евлогиев.
В деня на своята 60-годишнина, военният за последен път застана пред курсантите на Военното училище в Шумен.

С емоционална реч полковник Евлогиев се раздели с редовната военна служба. „На този плац преди 42 години курсант Сашо Евлогиев целуна знамето и положи клетва. Тази клетва спазвах 38 години. Днес искам да благодаря на родителите си, на семейството, командири и началници. Благодаря на колегите си. С тях имахме трудни и критични моменти, но излизахме с чест от всяка битка, защото бяхме единни. За мен бе въпрос на чест да бъда част от тази военно-образователна институция. Тръгвам си спокоен, защото след себе си оставям няколко значими неща. И вярвам, че Факултетът има бъдеще. Тук е било, е, и ще бъде ковачница на военни лидери“, заяви в словото си пред присъстващите полковник Евлогиев.
По повод неговата 60-годишнина и преминаването му в резерва, военният получи поздравителни адреси от командира на Военно формирование 34 200, началникът на Военния университет „Васил Левски“, областния управител проф. Стефан Желев и кмета на Шумен Любомир Христов.

За вярна служба на родината в края на професионалната си кариера полковник Евлогиев бе отличен с плакет.

Той стана и първият военен, който получава плакет от Областна управа – Шумен.

Церемонията завърши с водосвет за здраве, отслужен от отец Димитър. „Вие извървяхте с чест трудния професионален път на военен. Вие успяхте и принесохте полза на страната. Опазихте достойнството на всичко, което ви бе поверено“, каза в обръщението си към юбиляра отец Димитър.
Полк. проф. Сашо Евлогиев е роден на 11 юни в Търговище. Средното си образование завършва в родния си град. През 1982 година завършва Военното училище „Георги Димитров“ в Шумен. Следват години на усъвършенстване, надграждане и развитие. През 2001 година Сашо Евлогиев защитава докторска дисертация. През 2004 година е произведен в полковник, а през 2012 година става професор.
16 години е бил ръководител на катедра и четири години декан на Факултет„Артилерия, ПВО и КИС“. По времето, когато ръководеше висшето учебно заведение, с 1 000 000 лева от Министерството на отбраната бе обновен спортния център, а с още 700 000 лева бе ремонтирана емблематичната сграда на Щаба в двора на Факултета.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия2-ма пациенти в МБАЛ-Шумен със съмнения за коронавирус
Следваща статияВременно затварят площадката за строителни отпадъци в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here