дом Общество С водосвет и бутилка вино: Първа копка по благоустрояването на кв. „Тракия”...

С водосвет и бутилка вино: Първа копка по благоустрояването на кв. „Тракия” (снимки и видео)

0
ДЯЛ

Започна изпълнението на проекта за благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на Шумен. Пет нови градски пространства ще бъдат обновени с европейски средства по Оперативната програма „Региони в растеж” за близо 7 млн. и 200 000 лева.
Обектите са в различни части на града, като най-големият от тях, за повече от два милиона и половина, е в квартал „Тракия“, където днес бе направена символична първа копка. В целия квартал ще бъдат рехабилитирани настилките на пешеходните алеи и ще бъде изградено енергоспестяващо осветление по 11 улици на стойност 2 милиона 539 хиляди лева.

С официална церемония и водосвет, извършен от отец Красимир, бе дадено началото на строителните дейности в квартала. Сред официалните гости на събитието бяха oблacтният yпpaвитeл проф. Стефан Желев, председателят на Общинския съвет в Шумен проф. Борислав Беджев, заместник-кметове, общински съветници, представители на строителните фирми, изпълнителки на петте обекта, много граждани и гости.
По традиция кметът Любомир Христов счупи бутилка вино в греблото на багерa, който направи първата копка.

„За да можем днес да стартираме този проект служители и експерти от общината свършиха много работа, за което им благодаря. Мащабните строителни дейности продължават и през тази година. Ще бъдат рехабилитирани общо над 40 000 кв.м. паркове, тротоари, улици, междублокови пространства и детски площадки“, каза кметът Любомир Христов.
Той увери гражданите, че Общината ще упражнява стриктен контрол за качеството на строителните дейности и заедно със заместник-кмета по строителство и екология Боян Тодоров призоваха гражданите също да следят за доброто изпълнение на проектите и да сигнализират, ако забележат нередности.

„Квартал Тракия ще придобие съвсем друг вид и това трябва да стане за една година. Искаме да променим квартала, защото вие го заслужавате!”, категоричен бе кметът. Пред жителите на квартала Любомир Христов припомни още, че много скоро ще започне цялостното реновиране на сградата на СУ “Васил Левски” за 3 милиона и близо 500 000 лв. Предстои изграждането и на два нови четириетажни блока в квартала, чиито апартаменти ще бъдат отдавани за ползване като социални жилища. Той изрази увереността на кметския екип, че заедно с предстоящото реновиране на Младежкия дом, завършването на Летния театър и санирането на общо четири училища в града, които също са част от Инвестиционната програма на общината на обща стойност над 26 млн.лева, наистина ще се подобри естетическият облик на града.

Управителят на фирмата изпълнител на обекта Автомагистрали „Черно море“ Димчо Димов се обърна към жителите на квартал „Тракия“ да проявят търпение заради неудобствата, които строителните работи вероятно ще създадат на гражданите, и заяви, че в рамките на шест месеца, както е предвидено, обектът ще бъде завършен. От името на изпълнителите един от ръководителите на предприятието инж. Асен Тодоров обясни, че въпреки зимното време ще се използва всеки ден, който позволява да се извършват определени видове строителни дейности и още от следващата седмица фирмата има готовност да започне работа.
Церемонията продължи с почерпка, осигурена от Общината.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС мащабен проект за 7 милиона лева благоустрояват Шумен
Следваща статияМалката красавица Арзу ще краси страница на календар на МОН

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here