дом Общество С атрактивно шоу рекламират професия войник в зала „Арена Шумен“

С атрактивно шоу рекламират професия войник в зала „Арена Шумен“

0
ДЯЛ

На 9 април 2019 г. Шумен ще бъде домакин на националната информационна кампания „Бъди войник”. Областният град е шестия по ред от националната инициатива. Събитието ще се проведе в зала „Арена Шумен” и на площадката пред сградата.
В заключителният голям концерт на събитието ще участват обичаните български певци Орлин Горанов и Росица Кирилова. Това съобщиха организаторите на кампанията.
В 16.00 ч. пред зала „Арена Шумен” ще бъде разкрита информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. Всеки, който желае ще може да получи информация за условията за кандидатстване за военна служба, длъжностите в Сухопътните войски, Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция”. Желаещите ще могат да се запознаят с вакантните длъжности по актуалните конкурси, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България. Представители на Висшето военноморско училище и Националния военен университет ще дават информация на мераклиите за курсанти.
В същото време на откритите площи пред зала „Арена Шумен” ще бъдат представени образци военна техника, въоръжение и оборудване. Жители и гости на града ще могат да разгледат стрелково оръжие, артилерийски системи и друга техника на въоръжение в Българската армия. Сухопътни войски ще представят: БМ-21 „ГРАД”, буксирни гаубици Д-20 и М-30. Представителите на Военноморските сили ще покажат водолазно оборудване, лодка тип „RHIB” и друга военна техника и въоръжение. Сред атракциите на демонстрациите ще бъде и бойния вариант на бронираната машина „Пустинна котка“.
На събитието ще присъстват флотилен адмирал Георги Пенев – заместник-командир на Военноморските сили, командири на военни формирования, представители на Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция” и 68 бригада „Специални сили”.
От 17.00 ч. до 18.00 ч. присъстващите ще видят демонстрация на умения на военнослужещи с въоръжение и техника.
От 17.45 ч. пред зала „Арена Шумен” започват изпълненията на танцовата хип-хоп формация „WOW”.
Във фоайето на зала „Арена Шумен” от 18.00 ч. ще бъдат представени фотоизложбите „Победа и … погром. Величие и … падение” и „100 години от завръщането на бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк”.
Шуменци ще имат възможността да видят копието на бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк и възстановката „Спасяване от плен и представяне на бойното знаме на 19-ти пехотен Шуменски полк – май 1919”. Историческите сцени ще бъдат пресъздадени от комитет „Крум Страшний”, „Традиция” – Варна, „Дръзки” – Варна, сдружение „Жива история” и приятели.
Концертът на национална кампания „Бъди войник” в зала „Арена Шумен” е с начален час 18.30 ч. В него ще участват Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и поп певците Орлин Горанов и Росица Кирилова. Танцов клуб „Задявка”, танцова формация „Танцувалня” и младата поп изпълнителка Крисияна Ивайлова ще бъдат участниците от Шумен. Входът е свободен.
Снимка: Фейсбук, личен профил на Орлин Горанов
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлаготворителна акция „Купи и сподели“ стартира в Шумен
Следваща статияДобрата новина: Завлечените тютюнопроизводители получават парите си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here