дом Общество Създават Дневен център за подкрепа на хора с увреждания в Шумен

Създават Дневен център за подкрепа на хора с увреждания в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

Дневен център за подкрепа на хора с увреждания и техните семейства ще бъде създаден в Шумен. Социалното заведение ще бъде изградено на партерния етаж в блока на булевард „Мадара“ №15. Това съобщи зам.-кметът по социални дейности и здравеопазване д-р Светлана Маркова.
Проектът е на стойност 915 365 лева. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Средствата са предоставени за ремонт на помещенията, обзавеждане, както и финансиране на дейността на екипа за една година.
Дневният център ще е с капацитет 30 места. Той ще предлага дневни, полудневни и почасови услуги на хора с увреждания, тежки множествени увреждания и техните семейства. Те ще получават рехабилитация, терапия, консултиране, информиране и подкрепа. Предвидено е да се предоставят и мобилни услуги по домовете.
В центъра ще работят 18 специалисти – медицински сестри, рехабилитатор, трудотерапевти, психолог, социални работници, логопед, санитари и др.
„Още в края на декември миналата година подписахме договор с Управляващия орган на оперативната програма. Екипът събрахме в първите дни на тази година. Разпределихме и организационните дейности за започване на проекта“, обясни зам.-кметът по социални дейности и здравеопазване д-р Светлана Маркова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия9 000 лева глоби наложи през декември РИОСВ-Шумен на кметове и фирми в региона
Следваща статия612 педагогически специалисти в Шуменско искат да се ваксинират

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here