дом Други Съдът реши: „Задържане под стража“ за тримата шуменци, участвали в ало измами

Съдът реши: „Задържане под стража“ за тримата шуменци, участвали в ало измами

0
ДЯЛ

Шуменският районен съд уважи исканата от прокуратурата днес най-тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за тримата мъже от Шумен – Тихомир Йорданов, Ярослав Янков и Пламен Дачовски срещу които е повдигнато обвинение за участие в схема за телефонни измами.

Съдът категорично отхвърли исканата от защитата на Тихомир парична гаранция в размер на 500 лв. или подписка, срещу когото има повдигнато обвинение за две деяния.

Пламен, Тихомир и Ярослав са действали активно в схемата за телефонни измами. Обвинени са в извършване на престъпление по член 209, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 4 от НК, като са действали като помагачи в нея. По телефона срещу пострадалите граждани е оказано грубо психическо въздействие, чрез което са въвеждани в заблуждение, че ще помагат на полицията да залови опасни престъпници. След обаждането на мнимите полицаи следвало второ позвъняване, в което измамените били заплашвани с физическа разправа.

Прокуратурата разполага с доказателства, че Тихомир е на по-високо ниво в схемата с телефонни измами, който е играел ролята на главатар на бандата.
Районната прокуратура е обединила две досъдебни производства в едно за извършени две измами. При първата – на 5 септември тази година, измамниците са успели да вземат 11 200 лева, а при втората – на 27 септември – 5 200 лева и златни накити. При едната измама обвиняемият Ярослав е изпратил малолетния си син да вземе оставената торба с пари. Само Пламен Д. е осъждан за управление на МПС без свидетелство. Другите двама са с чисто съдебно минало, но въпреки това съдът намери, че биха могли да се укрият или извършат друго престъпление.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонт на помпена станция: Спират водата във високите части на града
Следваща статияЛовът на местен дребен дивеч започна