дом Общество Съдът решава дали да остави в ареста ревнивия стрелец

Съдът решава дали да остави в ареста ревнивия стрелец

0
ДЯЛ

30-годишният Нелгин, който направи опит да убие бившата си съпруга при условията на домашно насилие (престъпление по член 116, ал.1, т. 6а, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК), е бил привлечен от Окръжната прокуратура в Шумен късно вчера и задържан за срок до 72 часа. Прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд обвиняемият да бъде задържан под стража, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. Съдът трябва да се произнесе с определение по искането на Окръжната прокуратура. Ве още няма яснота дали това ще стане днес, 23 май.
Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е образувано на 22 май, когато рано сутринта – малко след 5 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел била приета в болницата, а Нелгин избягал от местопроизшествието.
Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане. Нелгин преследвал често бившата си съпруга и това станало повод тя да подаде втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖест: Кметът на Върбица връчи парични премии на абитуриентите
Следваща статияЗов за помощ: Издирва се 86-годишният Исмаил Чаушев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here