дом Общество Съветът на експертите: Как да изберем прясна риба за празничната софра

Съветът на експертите: Как да изберем прясна риба за празничната софра

0
ДЯЛ

Купувайте риба само от специализираните щандове в търговските обекти и магазините за търговия с риба, съветват експертите на Агенцията по храните в навечерието на Никулден.
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури пък уведомява потребителите при закупуване да следят за качеството на прясната риба по следните показатели:
Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време;
Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото. Не трябва да има разкъсвания;
Хрилете трябва да са с розово-червен цвят;
Очите трябва да са бистри;
При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.
ИАРА започва засилени проверки на рибовъдни стопанства и обекти за търговия с риба и рибни продукти в цялата страна. Тематичните проверки са свързани с Никулден и засиленото предлагане и търсене на храни за празника и се извършват съвместно с Българска агенция по безопасност на храните. Целта е да се гарантира легитимния произход на рибата и рибните продукти и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни търговци целящи злоупотреби.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтартира кампания в помощ на децата от Домовете в Каспичан и Велики Преслав
Следваща статияШуменските бойци се завърнаха с 3 медала от Balkan best fighters 2017

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here