дом Общество Съветници поискаха извънредна сесия за проблемите във ВиК сектора

Съветници поискаха извънредна сесия за проблемите във ВиК сектора

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Много съветници се обединиха около мнението на колегата си от БСП Иван Йонков за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет по проблемите във ВиК сектора в Шумен. Поводът е внасянето на годишния отчет на ВиК оператора и второ – решението на ВАС за отменяне на заповедта за санитарно-охранителна зона на яз.“Тича“, което поставя въпросът как бъдещата пречиствателна станция за питейни води ще се въведе в експлоатация, без наличие на такава зона.
Съветници споделиха след сесията, че особено притеснително е финансовото състояние на дружеството и качеството на водата. Те възнамеряват да поканят представители на институции, които имат отношение към тези въпроси – принципалът на ВиК – Министерството на регионалното развитие, КЕВР и Министерството на земеделието, което е собственик на язовира. Както и Министерството на здравеопазването, което има отношение към наредби за качеството на водата. Поканата за среща на високо ниво трябвало да бъде отправена от ръководството на Общината.
Според съветници „крайно време е вече да се слуша само експертното мнение, а не популистки тези с цел извличане на политически дивиденти от важния приоритет за водата“.
Не е редно да се търсят верните решения за наболелите проблеми само от Общинска администрация. Своя позиция трябва да изразят и съветниците, като представители на колективния орган за управление, смятат настояващи за извънредна сесия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПреместиха спирката на Дибич вътре в селото
Следваща статияЧестит празник на всички малки и пораснали деца!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here