дом Общество Съветниците отхвърлиха докладната за временна комисия за водата

Съветниците отхвърлиха докладната за временна комисия за водата

0
ДЯЛ

21 гласа не достигнаха да бъде прието предложението на общинския съветник Добромир Драев за създаване на временна комисия за решаване проблеми, свързани с питейно- битовата вода в Шумен. 13 съветници гласуваха „против“, а само 15 „за“.
Преди гласуването в залата прозвучаха сериозни критики относно работата на ВиК оператора, която рефлектира върху потребителите, които плащат най-скъпата вода в Шумен. Водата в Шумен е завишена не с 23 %, а със 123 чрез дяловото разпределение. На язовир „Тича“ няма изградена санитарно-охранителна зона, която е критерият водата да бъде наречена питейно-битова, заяви вносителят на докладната Добромир Драев. Той не спести забележки по адрес на областния управител на Шумен. Той като председател на Асоциацията по ВиК няма представа какво се случва там. Само прехвърля задължения на общините надолу-нагоре, констатира съветникът. И съобщи – при него е постъпила жалба от жители на с. Троица, чиято вода е с нова цена от 1,36 скача на 2,17 лв.без ДДС. Ще депозирам жалбата директно в КВР, обяви Драев.
Ние не сме нито експертен, нито разследващ орган, за да създаваме такава комисия, заяви председателят на Икономическата комисия Иван Ламбов. Според него имало достатъчно механизми за контрол върху това, което се случва във ВиК Шумен.
Даниела Русева похвали Драев за проявената активност като съветник. По нейните думи, трябва да вземем нещата в свои ръце собствената си съдба, след като няма кой да го направи. Според съветничката само комисията, която предлага колегата й ще концентрира вниманието върху многото проблеми във ВиК сектора.
Русева обяви, че решението на КВР за новата цена на водата в Шумен е незаконосъобразно.
Най-вероятно комисията по екология ще работи по проблемите. БСП и ДПС обаче нямат свои представители в тази комисия, а държат да имат свое представителство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед час снеговалеж: Tрима катастрофираха
Следваща статияОтлагат възстановяването на Паметника-портал на Седми пехотен Преславски полк

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here